de rechten van huishoudelijk personeel

schrijver van een dagboek, contract, vakantie, 13No. salaris, PIS en INSS


De huishoudelijke hulp is een persoon die levert diverse diensten zoals schoonmaak en het onderhoud van een woning, huis, appartement, plaats, farm, enz. Dit type werknemer niet nodig om een ​​leverancier van continue diensten, met slechts een werkplek, te worden beschouwd huishoudelijk werkers, met andere woorden:, dagloner die werkzaam zijn in diverse woningen tijdens hun shift wordt ook beschouwd als dienstbode en beschikt over alle pensioenrechten de.

Als de persoon is onderworpen aan een werkgever en betaalt u een soort compensatie voor het uitvoeren van deze taken wordt reeds door beschouwdMinisterie van Arbeid als huishoudelijke hulpen. Vanaf dit moment moet alle beschikbare informatie om de klas rechten, en presenteert deAct huis (lei nº 5.859/79), die naar behoren werd herzien en uitgebreid met de federale grondwet 1988.

arbeidscontract

Dus dat de werkgever een meid kunt huren, of secretaris van thuis, dit zou moeten doen als individu en nooit als Corporate. onthouden: meid werken in een huis en niet binnen een bedrijf. In het geval van vakantie, meid, evenals elke burger metGetekend portfolio, U heeft recht op 30 vakantiedagen na een jaar van het werk. De klasse van huishoudelijk werkers ookZij hebben recht op de 13e maand salaris.

pensioenrechten

Dus de meid alle arbeidsrechten en sociale zekerheid het kan hebben, het moet hebbenCTPS (Arbeid en Welzijn portfolio) ondertekend door uw werkgever en een aantal PIS of PASEP om uw aanvraag individuele belastingplichtige wordt gevalideerd door het INSS.

Als misschien het huishoudelijk personeel niet over een aantal PIS of PASEP, Dit moet de registratie individuele belastingplichtige in een Social Security Agency of het dichtstbijzijnde postkantoor, of door te bellen gratis voor het telefoonnummer 135, of internet, het invullen van het formulier. Het zal de volgende identificatiedocumenten vereisen:

 • ID-kaart of wallet belastingplichtige.
 • ondertekend Arbeid en Welzijn portfolio.
 • Geboorteakte of aanverwant.
 • bewijs van adres bijgewerkt.

De waarde van de bijdrage van de huishoudelijke hulp is 12% de contractuele salaris dat is geregistreerd op de CTPS. Benadrukkend dat feestdagen en vakantieperiodes derde must, ook, worden verzameld. Als om wat voor reden dan de huishoudelijke hulp gestopt met het betalen van hun kosten, Je moet naar een INSS een servicecentrum en vraag voor de berekening van de achterstallige betalingen en de betaling zo snel mogelijk, zodat de door de wet gewaarborgde voordelen die kunnen worden hersteld.

Door het doen van uw registratie inVerzekeraar van de Braziliaanse werknemer, en die stroom in de betaling van rechten, de belastingbetaler het recht om:

 • leeftijd pensioen, invaliditeit en medewerkers;
 • Zwangerschapsuitkering en overlevingspensioen (weduwe of kind);
 • Ziekte en afzondering (begunstigden gearresteerd);
 • Sociale dienst en beroepsrehabilitatie.

helaas, de binnenlandse werknemer recht heeft op NO:

 • werkuren door de wet gestelde.
 • Compensatie voor anciënniteit.
 • kinderbijslag.
 • speciale pensioen, stabiliteit, nachtdienst en overuren.
 • FGTS, tenzij je een soort van overeenkomst tussen de partijen.

Zwangerschaps- en bevallingsverlof

Als de meid en zwanger worden, bijgevolg, worden verwijderd, zodat de zwangere vrouw genieten van haar zwangerschapsverlofe, alle salaris betalingen zullen worden gedaan doorsociale zekerheid voor zo lang als het is binnen uw licentie, het verlaten van de werkgever alleen met de verplichting om de heffing te betalen 12% verwijzend naar de bijdrage salaris, maar is vrij om de hoogte van de beloning te maken tijdens deze periode.

Gelieve te volgen en dat wij: