Wat en hoe is de belastingafdracht in Brazilië

no Brasil, speciaal voor bedrijven, belastingen variëren afhankelijk van het belastingtarief van elk: nationale Simple, Vermoedelijke Winst of belastbaar inkomen.
De belangrijkste belastingen die door bedrijven betaald worden: ICMS, ISS, PIS, COFINS, Sociale bijdragen en inkomstenbelasting. Maar over de manier waarop deze belastingen worden geheven, We kunnen ze classificeren als directe en indirecte:

directe belastingen

Directe belastingen zijn die betaald op de consumptie en de activa van elke burger. Hoewel ze niet veel wegen in hun zakken, zij zijn de bekendste medewerkers:
1. IRPF: geheven op de belastbare winst van burgers verklaard. De vergoeding wordt proportioneel berekend op basis van de aangegeven waarde, variërend van 7,5 een 27,5%.
2. IPVA (Vehicle Tax Property Motor): jaarlijks ten laste van alle eigenaars van voertuigen, het percentage verschilt per staat. De snelheid kan variëren 1% e 4% de waarde van het voertuig.
3. IPTU (Urban Building en Land Tax): jaarbasis, verschuldigd door alle eigenaren, zowel in landelijke als in stedelijk gebied. het bedrag, die kan worden betaald in contanten of in termijnen, Het is berekend op basis van de werkelijke waarde van de eigenschap (waardeschatting is ingesteld door de regering).

accijns

Indirecte belastingen zijn degenen die wegen op het gezinsbudget. Gebouwd in de uiteindelijke waarde van goederen en diensten, Het is bijna onmogelijk om zich te ontdoen van de kosten:
1. ICMS (Belasting op Goederen en Diensten): Het wordt geheven op het verkeer van goederen of andere diensten. Het tarief wordt door elke staat, varieert met de wezenlijkheid van het serviceniveau of koopwaar. Het gemiddelde wordt 18%.
2. IPI (accijnzen): De IPI is beter bekend bij het grote publiek geworden als gevolg van de verschillende campagnes van de federale overheid en particuliere bedrijven, om de belastingdruk te verlagen, hoofdzakelijk witgoed (kachels, koelkasten, enz.) en auto. . Het bedrag van de belasting is afhankelijk van het product. Via de IRS-website kunt u verwijzen naar de vergoeding schema.
3. ISS (dienst Belastingen): Deze belasting wordt geheven over de levering van diensten, ongeacht het type markt. Geheven door de gemeente, de waarde correspondeert algemeen 5% service.
4. IOF (Belasting op financiële transacties): De IOF wordt geheven op alle financiële transacties, of door credit card bedrijven of financiële instellingen uitgevoerd. In het geval van kaarten, opladen gebeurt, één van de tijden, wanneer consumenten betalingen van rekeningen en bankkaarten aan de kredietfunctie.
Hoewel Brazilië wordt beschouwd als een van de landen waar de belastingen worden betaald, Het is essentieel om een ​​product controlesysteem en diensten waarin deze belastingen worden ingedeeld hebben, ingebed in de prijs, overwogen om de werkelijke kosten van deze producten en diensten te schatten.
Het is raadzaam dat managers voeren berekeningen, targeting subsidies voor de besluitvorming door middel van belastingen, het schatten van opbrengsten en kosten, op basis van de jaarlijkse begroting of historische boekwaarde, naar behoren gecorrigeerd in realistische verwachtingen.
Tax planning geven aan dat de beste vorm van belasting. Sommige activiteiten zijn niet toegestaan ​​door de Nationale Simple, sommigen doen. Daarom is het niet noodzakelijk is om rekening te houden met dit plan nog voor de aanvang van de handel op.

Odenir J FIELDS
boekhoudkundig expert

Gelieve te volgen en dat wij: